Βιβλία Ψυχολογίας στα ελληνικά που αγαπάμε.

Εδώ, στο Καλύτερη Ζωή, αγαπάμε τα βιβλία. Όχι μόνο επειδή είναι αξιόπιστοι φίλοι που είναι πάντα εκεί, πάντα ανοιχτοί, πάντα υπομονετικοί. Όχι μόνο επειδή μας ενώνουν αντί να μας χωρίζουν. Κυρίως επειδή μας δίνουν δρόμο και πρόσβαση σε κόσμους, εποχές, σκέψεις και κοσμοθεωρίες που αλλιώς θα παρέμεναν παντοτινά μακριά μας. 
Τα βιβλία ψυχολογίας, είτε γραμμένα από ακαδημαϊκούς, είτε από συγγραφείς με "ψυχολογική ματιά" εκπληρώνουν πολύ σημαντικές λειτουργίες. Μας φέρνουν σε επαφή με την επιστήμη της ψυχολογίας αλλά και με την πράξη της ψυχοθεραπείας, με τρόπο ασφαλή και χωρίς να πέσουμε απευθείας στα βαθιά. Ανοίγουν πόρτες, ανοίγουν παράθυρα, ανοίγουν το μυαλό μας σε μία άλλη θεώρηση του Εαυτού και των σχέσεων μας με τους άλλους. Αυτός ο μήνας είναι αφιερωμένος στα Βιβλία Ψυχολογίας, κυρίως αυτά που υπάρχουν σε ελληνική μετάφραση με σκοπό να φτιάξουμε μία λίστα, πλουραλιστική για όλα τα γούστα, για αρχάριους και προχωρημένους, για μελέτη ή σαν προκαταρκτική έρευνα πριν κάποιος πάει τη μεγάλη απόφαση να κλείσει ραντεβού σε έναν ψυχολόγο. 

Τι διαβάσατε που σας ενέπνευσε, σας κινητοποίησε, σας έδωσε νέα προοπτική, σας έκανε να σκεφτείτε διαφορετικά για τον ίδιο σας τον εαυτό; 

Περιμένουμε τις προτάσεις σας στο sumvouleutiki@gmail.com ή στη σελίδα μας στο fb Καλύτερη Ζωή & Ψυχολογία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου! 

Και στο τέλος, μπορούμε να φτιάξουμε και μια ομάδα ανάγνωσης και συζήτησης για τα δημοφιλέστερα, γιατί όχι; 




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...