Διαχείριση άγχους; Δοκιμάσατε να αναπνεύσετε;

Η διαχείριση άγχους είναι αρκετά σύνθετη διαδικασία και συμπεριλαμβάνει ψυχολογικούς, σωματικούς και συγκυριακούς παράγοντες, μεταξύ άλλων. Για πολλούς ανθρώπους γύρω μας (ρίξτε μία ματιά καθώς περπατάτε στο δρόμο ή καθώς οδηγείτε...) το άγχος είναι τόσο έντονο που γίνεται διασπαστικό και διαπερνά όλη τους την καθημερινότητα. Ξεκινάμε, όπως πάντα, από τα απλά: δοκιμάστε ασκήσεις αναπνοής που λειτουργούν σαν φυσικό ηρεμιστικό στον οργανισμό. Στη αρχή, οι ασκήσεις αναπνοής φαίνονται περίεργες και ίσως λίγο "άσχετες" με το άγχος μας, αλλά με την επιμονή και την εξάσκηση θα δείτε ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όλο και πιο αποτελεσματικά. 

Άσκηση Αναπνοής:

1. Τοποθετούμε την άκρη της γλώσσας μας πίσω από τα δύο μπροστινά μας δόντια. 
2. Εισπνέουμε αθόρυβα από τη μύτη μετρώντας ως το 4. 
3. Κρατάμε την αναπνοή μας μετρώντας ως το 7. 
4. Εκπνέουμε από το στόμα, μετρώντας ως το 8, βγάζοντας τον αέρα με έναν ανακουφιστικό συριστικό ήχο. 

Επαναλάβετε τέσσερις τέτοιες αναπνοές δύο φορές την ημέρα, όχι περισσότερο. Αν αισθάνεστε δυσκολία να κρατήσετε την αναπνοή σας, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο, μετρώντας πιο γρήγορα, αρκεί να διατηρείτε την αναλογία 4:7:8. 
Μετά από αρκετή εξάσκηση θα δείτε ότι αυτές οι αναπνοές θα σας βοηθούν πολύ ακριβώς τη στιγμή που τις χρειάζεστε, την ώρα που το άγχος "σας καταπίνει". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...